Peeling Nedir, Nasıl Yapılır?

Cildi kirden ve ölü hücrelerden arındıran pleeling, özellikle yüz temizliğinde oldukça popülerdir. Kelime anlamı ‘soymak’ olan pleelingin, cildimizin en üst tabakasını kısmen soyarak, ölü hücrelerden arındırıp yeni deri oluşumuna katkı sağladığı bilinir. Kısaca peeling cilt yüzeyinde derinlemesine bir temizlik yapma işlemidir.

Peeling, Cilde Parlaklık Verir ve Cilt Tonu Eşitsizliklerini Düzenler

Gün içinde çok fazla toz ve kire maruz kalan cildimiz zamanla solar ve yıpranır. Belli aralıklarla düzenli bir şekilde uygulanan pleeling işlemi, cildin daha parlak ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Sık sık makyaj yapan kişilerin peeling işlemi ile ciltlerini temizlemesi önerilir. Özellikle fondöten kullanımı ile cilt üzerindeki gözeneklerimiz makyaj kalıntıları ile dolar. Peeling gözeneklerimizi temizleyerek yoğun kirden arındırır. Düzenli ve doğru yapılan bir pleeling işlemi ile cildimizi daha taze ve sağlıklı hissedebiliriz. Aynı zamanda peeling işleminden sonra cildimizde bir yumuşaklık olur.

Peeling İşlemi Nasıl Uygulanır?

Yüze uygulayacak bir peeling işlemi öncesinde, cilt üzerinde makyaj varsa temizlenmelidir. Temiz bir cilde pleeling uygulamadan önce ise, su ile yıkanması önerilir. Seçilen peeling ürününün kullanım şeklini inceledikten sonra yeterli miktarda ürünü ele alınarak cilde zarar vermeden, hafif masajlar şeklinde uygulamaya başlanır. Peeling uygulamak için bazı aparatlar bulunur. Burun ve çene gibi hassas bölgelerde bu aparatlar tercih edilebilir. Peeling işlemi peeling ürününün üzerinde önerilen süreye göre yapıldıktan sonra cilt su ile güzelce yıkanır ve bir nemlendirici kullanılması önerilir. İşlem sonrasında cilt yüzeyinde genelde bir gece içerisinde geçen hafif kızarıklıklar oluşabilir. Bu kızarıklıklar uzun sürmediği sürece doğaldır. Fakat uzun süren ya da fazla olan cilt tahrişlerinde bir uzmana başvurulması önerilir.

Evde Peeling Nasıl Yapılır?

Özellikle evde kendimiz yapabileceğimiz peeling için, kahve, zeytinyağı, domates, yumurta gibi doğal malzemeler kullanabiliriz. Bu malzemeler ile yapılan pleelinge, doğal peeling adı verilir. Evde haftada bir ya da iki kez bu malzemelerle yapılan peeling zamanla etkilerini göstererek aynı sonuçları elde etmemizi sağlayabilir. Göz ve dudak çevresi hariç tüm yüze uygulanabilir. Evde yapılan peeling, yüzeysel peeling olarak da tanımlanabilir. Bunun yanında daha derinlemesine yapılan peeling işlemleri vardır. Bu işlemler Dermatoloji uzmanları tarafından uygulanır. Alanında uzman olmayan kişilere kesinlikle bu işlemler yaptırılmamalıdır.

Peeling uygulamak İçin En Doğru Zaman Nedir?

Peeling uygulamak için önerilen en doğru zaman, gece saatleridir. Bunun nedeni ciltte oluşabilecek kızarıklığın, bir gece içinde geçmesidir. Ilık bir duş sonrasında, cilt yüzeyindeki gözenekler açılacağı için peelingin duş sonrasında uygulanması daha etkili olması açısından önemlidir.