6 Adımda SEO Uyumlu WordPress Tema Seçimi

Doğru temayı seçmek açıkça önemlidir – doğru tema, içeriğinize göz açıp kapayıncaya kadar yüklenirken, cihazlar arasında duyarlı kalmasını sağlayarak içeriğinize canlılık katmalıdır. Yine de havuzdaki bu kadar çok temayla, mümkün olan en iyisini seçmek oldukça göz korkutucu bir görev olabilir.

Bir tema satın almadan veya özelleştirmek için zaman ayırmadan önce, mükemmel WordPress temasını seçme konusunda bu yapılacaklar ve yapılmayacaklar listesini okuduğunuzdan emin olun.

1. İstediğiniz özelliklerin bir listesini önceden yapın
Bir tema seçmeden önce, hangi özelliklerin gerekli olduğunu ve hangilerinin onsuz yaşayabileceğini belirlemek kesinlikle önemlidir.

WordPress Özellik Filtresi, çeviriye hazır olmak ve esnek bir başlığa izin vermek gibi istediğiniz belirli özelliklere dayalı olarak ücretsiz temalar aramanızı özelleştirmeyi çok kolaylaştırır. Seçim yapmadan önce tasarımı akılda tutmak önemlidir. Örneğin, sitenizin bir sütuna mı yoksa birden çok sütuna mı sahip olmasını istediğinizi bilmek için hazırlıklı olmalısınız.

WordPress Teması Seçerken Yapılması ve Yapılmaması Gereken 7 Şey
WordPress temaları söz konusu olduğunda, daha az her zaman daha fazladır. Aşağıdan yukarıya doğru inşa ederken, seçtiğiniz tema, temanızı karmaşıklaştıran gereksiz özelliklere değil, yalnızca sitenizin amacına ulaşmanıza yardımcı olacak özelliklere sahip olmalıdır, bu da bizi bir sonraki noktaya getirir.

2. Şişirilmiş bir tema seçmeyin
Bunun önemi, özelliklerle dolu bir tema istememenizdir – bu sadece uzun vadede size zarar verir. Zengin özelliklere sahip bir tema hoş olabilir, ancak site performansını ciddi şekilde etkileyebilir. Harika olduğunu düşündüğünüz her özelliği yüklemekten kendinizi alıkoyduğunuzdan emin olun.

Süslü müzik çalarlar veya oyun yetenekleri çekici olsa da site performansından düşebilir. Artı, geliştiriciler genellikle bu özellikler için internette buldukları kodu kullanırlar, böylece bir siteyi güvenli tutmaya değil, belirli bir işlevi yerine getirmeye odaklanmadıkları için güvenlik zayıf noktaları oluştururlar.

3. Responsive-Duyarlı bir tema seçin
Duyarlı tasarım, sitenizi yalnızca bir dizüstü bilgisayarda değil, birden çok cihazda kullanımı son derece kolay hale getirmek anlamına gelir. Bu, mobil cihazlarla uyumlu olduğu ve gezinmesi kolay menülere ve diğer widget’lara sahip olduğu anlamına gelir. Değişken site ızgarası ve masaüstü olmayan cihazlara çevrilebilecek esnek görüntüler gibi özelliklere bakın. Duyarlı temaya bir örnek, herhangi bir aksaklık olmadan bir mobil cihazda kolayca tercüme edilebilen bir tema olabilir.

4. Rengi aklınızda bulundurun
Unutmayın, çevrimiçi pazarlamanın çoğu görsel görünüme dayalıdır ve renkler de marka bilinirliğini artırır. Bir logonuz varsa, o logonun renk şemasına uymaya çalışın. Nötrlere bağlı kalırsanız, burada ve orada bir renk ipucu onu daha ilginç hale getirecektir. WordPress, doğrudan dosyaya giderek veya özel CSS’ye girerek bir temanın renkleri dahil görünümünü değiştirmeyi çok kolaylaştırır.

Karanlık ve aydınlık arasında karar vermeye çalışıyorsanız, site ziyaretçilerinin daha açık renkli manzaraları tercih ettiğinin istatistiksel olarak gösterildiğini unutmayın. Karanlık bir web sitesi tasarımı mutlak bir hayır olmasa da, karanlık tarafı seçerseniz, okunabilirliği ve daha geleneksel tasarım öğeleri için fırsatı azalttığınızı bilin.

5. Premium bir tema satın almayı düşünün
Ücretsiz temalar, bütçesi kısıtlı olanlar için harika olsa da, bazı sorunlar sunabilirler. Kodlama kalitesinin potansiyel olarak eşit olmamasının yanı sıra, ücretsiz bir tema kullanarak, düzenli olarak güncellenmeme, destek eksikliği ve tema yazarının temayı tamamen terk etme riskini alırsınız.

6. Okunması zor bir yazı tipine sahip bir tema seçmeyin
Bu, sitenizi terk etmemeleri için ziyaretçinizin dikkatini hızlı bir şekilde çekmeye geri döner. Hedef kitlenizin sitenizde gezinmesini mümkün olduğunca kolaylaştırmak istiyorsunuz. Yazı tiplerinizi basit, sofistike ve okunabilir hale getirin.